2 Läs mer >>
 
 
 
 
 

En onsdag i bilder

1 Läs mer >>
Japp, som ni kanske inser är det alltså inte Elin som skriver sin vältaliga och välgenomtänkta svenska utan nu är jag här, på andra sidan pölen och ska dela med mig av något.
 Klockan är nu sju på morgonen, efter att vi båda slängt i oss ett par öl igår slocknade totalt runt 9... Det betyder alltså att vi är svinpigga, och det har snöat ute. Kaffebryggarn är på, äggen kokas och halvt ombytta är vi. YOLO! 


Tidigt som fan!

0 Läs mer >>
Calgary som vi har varit i två dygn nu är en riktigt trevlig stad. Lika stort som new york till ytan men en aning mindre invånare, så pulsen är inte densamma. Men människorna här är väldigt glada och trevliga och vi har redan blivit introducerade till en go pub på en bakgata dit många inneboende går och hunnit besöka China Town. Ikväll går vi ut med några som Jonas träffade på sin Asia-trip förra året. Nice nice! Imorgon drar vi till skidorten revestoke för fyra veckors skidåkning med höga förhoppningar. 





In Calgary

0 Läs mer >>
Nedan ser ni bilder från första dagen i Calgary, Canada. 1. Nya fräscha skyskrapor i solnedgången. 2. NHL-match(!!!) 3. Öl och cider innan match. Puss & kram 





Dag ett

0 Läs mer >>
Sitter nu på seattle airport som är vårt sista och andra byte innan vi når Kanada. Förundras över att vi va tvugna att stå i en 30 minuter lång kö, följt av fingeravtryck och intervju för att ens komma in på flygplatsen för att byta flyg. Usa usa.... Men in kom vi och nu väntar två trötta väntetimmar till nästa avgång. Klockan är bara 18.45 här och i sverige är den 3.45, så om 3 timmar har vi dygnat. But we still alive! 
 
 
 

We still alive

2 Läs mer >>
Nu är biljetterna utsrivna, vi har knött ner både sommar- och vinterkläder i varsin 70-liters-rygga och håller tummarna på att vi inte har glömt det viktigaste. Annars löser det väl sig på något sätt som allt annat.
Ett bra packningstips som vi fick använda eftersom vi ska till så olika klimat och behöver olika grejer, och har begränsat med plats: Lägg fram det du ska ha med dig, alla kläder och allt. Ta sedan bort minst hälften och packa ner det som blir kvar. Man klarar sig på mindre än man (Elin) tror!  

Imorgon bitti bär det av mot Kanada och redan på fredag väntar en NHL-match, Calgary Flames vs. Nashville. FETT NAJS! Vi har försökt riggat foto-appar på surfplattan så ni kan få ta del av schyssta bilder här så småning om. Vi ska uppdatera er när vi kan, har tid och har lust, så får vi se hur ofta det blir. Men kika in då och då så ses vi!

CIAO!
 
 
 
 
 
 

OFF WE GO

0 Läs mer >>
Idag är det två veckor tills vi åker till Kanada, men tankarna är också på framtida resor. Häromdagen pratade vi på vilka resemål vi helst vill göra under våra liv, så jag tänkte lista upp de tio främsta vi kom fram till. Och självklart kommer vi ha denna bloggen till alla framtida resor också.

Tio resor vi vill göra:
- Se världens sju underverk ihop. När vi är i Mexiko ska vi satsa på att se Den historiska staden Chichén Itzá, som ligger strax utanför staden vi flyger till. Vi ska även försöka dra en Europatrip i sommar och se Colosseum. (Bara denna punkt är ju egentligen 7 resor men klumpar ihop dom så alla andra ställen också får plats).

- Åka på roadtrip i USA

 
- Bila genom mindre turisttäta länder/städer i Europa.

- Åka till Island och bada i källor osv.

 

- Safari i Afrika.

- Besöka och hjälpa till i barnbyar. Vart vet vi inte än, antingen Afrika eller Asien.

 

- Resa runt i Karibien. Och det kommer vi ju göra denna resan.

- Åka skidor i Kanada. Det kommer vi ju också att göra nu.

- Göra en skidsäsong i Alperna.

- Simma med vithajar i Sydafrika. (Denna punkten får stå för Jonas. Elin är mindre taggad på att riskera att hamna i en vithajs mage).

 

- Besöka storstäder som New York och Tokyo.

 



Våra tio drömresor

0 Läs mer >>
Hej och välkomna till vår reseblogg! Precis som beskrivning säger så kommer den här sidan fyllas med bilder, minnesanteckningar, resetips och mycket mer, från både små och stora äventyr som vi kommer ta oss an!

Om bara 20 ynka dagar är det dags för vårt första äventyr ihop. Destination Kanada, Mexiko och Karibien kallar! I Kanada väntar fyra veckors skidåkning i orten Revelstoke och ja det kliar gott i benen på oss! Efter fyra veckor i snöparadiset fraktas (förhoppningsvis) våra skidprylar hem så smidigt och billigt som möjligt och vi fraktas ner mot värmen för att steka och ha det gott på obestämd tid. 

Kika in här då och då så ska vi se till att uppdatera er under resans gång! 
/ Jonas och Elin

Gott nytt år!



20 dagar till avgång